• svg
  • svg
  • svg
  • svg
  • svg
  • svg
  • svg
  • svg
thumb

دفتر مرکزی تهران

درخواست مشاوره

به دنبال یک سازنده با کیفیت و مقرون به صرفه برای پروژه بعدی خود هستید؟

* Please Fill Required Fields *
img

تماس با کارشناس

1-800-987-6543

ساعت کاری

ما خوشحالیم که در طول ساعات کاری با شما ملاقات کنیم. لطفا یک قرار ملاقات بگذارید

  • شنبه تا پنج شنبه8 صبح الی 16 عصر
  • svg
  • svg
  • svg
  • svg
thumb

دفتر مرکزی تهران

درخواست مشاوره

به دنبال یک سازنده با کیفیت و مقرون به صرفه برای پروژه بعدی خود هستید؟

* Please Fill Required Fields *
img

تماس با کارشناس

1-800-987-6543

ساعت کاری

ما خوشحالیم که در طول ساعات کاری با شما ملاقات کنیم. لطفا یک قرار ملاقات بگذارید

  • شنبه تا پنج شنبه8 صبح الی 16 عصر

هواساز

هواساز

 نیاز روز افزون ساختمان ها به انرژی، مهندسین و کارشناسان تهویه دماوند® را بر این داشته که از آخرین استانداردها و بر اساس Eurovent برای

بیشتر

هواساز هایژنیک

هواساز هایژنیک ساختاری بسیار شبیه هواساز معمولی دارد با این تفاوت که نحوی طراحی چه از نظر مواد اولیه و چه از نظر محاسبات به

بیشتر

ایرواشر

ایرواشر ها سیستم های سرمایش تبخیری هستند که به علت سیکل ساده و کم تعداد بودن قطعات تشکیل دهنده آن یکی از پرکاربردترین تجهیزات تهویه

بیشتر

یونیت هیتر

با توجه به تأمین گرمایش در فضاهای بزرگ، مثل کارگاه ها، سالن های ورزشی و استخرهای سر پوشیده، استفاده از یونیت هیتر انتخابی کارآمد به

بیشتر

ههواساز یا واحد انتقال هوا بخش مهمی از سیستم تهویه مطبوع به‌شمار می‌آید. این دستگاه تولید کننده هوای سرد یا گرم نیست، بلکه توزیع کننده آن در بخش‌های مورد نظر ساختمان محسوب می‌شود، به‌همین دلیل همراه و در ترکیب با سیستم‌هایی مانند دیگ بخار (بویلر)، چیلر و امثال آن مورد استفاده قرار می‌گیرد.

به‌عبارتی این دستگاه برای تکمیل فرایند توزیع و رساندن هوا و تنظیم و کنترل دما و تهویه آن به‌کار گرفته می‌شود.

در نوشتار پیش رو ضمن معرفی هوا ساز به بررسی فرایند کاری و عملکرد آن می‌پردازیم.

با ما تا انتهای مطلب همراهی کنید.

هوارسان چیست و چه کاربردی دارد؟

تامین هوای پاک با دمای مناسب در قرن اخیر همواره یکی از دغدغه‌های اساسی انسان بوده است. ابداع دستگاه‌ها و سیستم‌های مختلف برای این کار به‌خوبی این اهمیت را یادآوری می‌کند.

با وجود سیستم‌های مختلفی که برای هر یک از اهداف سرمایش، گرمایش، تهویه و فیلتراسیون، غبارزدایی و دیگر مراحل آماده‌سازی هوا جهت داشتن تنفسی سالم به‌کار گرفته می‌شوند، در مواردی موضوع انتقال و تقسیم مناسب هوا خود به چالشی جدی تبدیل شده و محیط را از این نظر دچار کمبود می‌کند.

اینجاست که هوارسان وارد عمل شده و نتیجه نهایی کار را به ثمر می‌رساند!

این دستگاه که با نام Air Handling Unit یا به‌طور اختصاری AHU نیز خوانده می‌شود در واقع با هدف تنظیم دما، کنترل فشار هوا و تکمیل پروسه فیلتراسیون، تنظیم میزان اکسیژن و توزیع مناسب هوا به‌کار می‌رود.

اجزای مورد استفاده در این دستگاه از بدنه اصلی تا فن و کویل‌های سرمایش و گرمایش و فیلترها، به‌طور اختصاصی برای رسیدن به این اهداف ساخته و برنامه‌ریزی شده‌اند. به این معنا که با آنالیز هوای هر محیط و تشخیص نوع و میزان آلاینده‌ها در آن، نسبت به انتخاب تنوع و تعداد فیلترها و عملکرد آنها تصمیم‌گیری می‌شود.

هم‌چنین سایر اجزاء و قطعات مورد استفاده در دستگاه هواساز نیز هر یک دارای بخش‌های تخصصی بوده و با توجه به شرایط محیطی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

در دیگر بخش‌های مطلب به معرفی و بررسی هر یک از این قطعات و عملکرد آنها خواهیم پرداخت.

در ادامه به معرفی انواع دستگاه هوارسان می‌پردازیم.

با انواع دستگاه‌های هوا رسان آشنا شویم!

در سال‌های اخیر و با تغییراتی که در شیوه و سبک کار و زندگی عموم ایجاد شده، مشکلات آلودگی هوا و نیاز به سیستم‌هایی برای کنترل آن بیش از پیش افزایش یافته است. در کنار همه تجهیزات تهویه، تصفیه، پالایشی و سرمایشی و گرمایشی به‌کار گرفته شده، نیاز به هواسازها برای تقسیم موزون و انتقال هوای سالم و کافی به بخش‌های مختلف ساختمان نیز بیشتر شده است.

بر این اساس و با اقبال به نیاز عمومی، تنوع بالایی از این سیستم‌ها با رویکردهای مختلف تولید و به بازار عرضه و تقاضا ارائه شده است.

بخش مهمی از این تنوع بر اساس نوع عملکرد آنها شکل گرفته و به تولید محصولاتی با ویژگی‌های مختلف و متنوع منجر شده است.

برخی از این هوارسان‌ها با توجه به نوع و میزان فیلتراسیون هوا تقسیم‌بندی می‌شوند. بر این اساس این محصولات به دو نوع بهداشتی (تخصصی یا هایژنیک) و معمولی تقسیم می‌شوند که هر یک در محیط‌هایی با کاربری متفاوت مورد استفاده هستند. هوا رسان‌های معمولی در اماکنی که صرفا به فیلتراسیون و توزیع عادی هوا نیاز است مورد استفاده قرار می‌گیرند و نمونه‌های بهداشتی موسوم به هوا رسان هایژنیک با فیلتراسیون دقیق‌تر آلاینده ها و ذرات اضافه، اغلب در بیمارستان‌ها، درمانگاه‌ها، آزمایشگاه‌های تشخیص طبی و دیگر مراکز بهداشتی و درمانی کاربرد دارند.

ضمنا نمونه‌های توکار این محصولات با ابعاد کوچک‌تر و قابل نصب در سقف توکار نیز از دیگر مدل‌های هوا ساز هستند که مانند فن کویل عمل کرده اما از آن قوی‌تر هستند.

میزان اتوماسیون و درجه هوشمندسازی به‌کار رفته در هوا رسان نیز از دیگر مواردی است که به تنوع این محصولات می‌انجامد. بر این اساس با توجه به نوع و تعداد سنسورهایی که در هر دستگاه AHU نصب شده می‌توان نوع آن را مشخص نمود.

این که هوای خروجی از هوارسان مجددا به اتاقک اصلی بازمی‌گردد یا خیر نیز از دیگر مواردی است که بر مبنای آن نوع دستگاه و کیفیت عملکرد آن تقسیم‌بندی می‌شود.

در نهایت هوارسان‌ها بر اساس دارا بودن کویل مبرد و یا کویل آب سرد تقسیم‌بندی و شناسایی می‌شوند.

قطعات و اجزای موجود در دستگاه هوارسان را بشناسیم!

هوارسان اصولا به شکل یک محفظه یا اتاقک بسته طراحی و تولید می‌شود که همه قطعات کاربردی دستگاه درون آن قرار دارند. این اجزاء شامل بخش‌های مکانیکی و سخت‌افزاری و نیز حسگرها و قطعا قابل کنترل از طریق سیستم نرم‌افزاری و هوشمند است که هر یک به وظایف خود طبق برنامه‌ریزی انجام شده عمل می‌کنند.

این قطعات و تجهیزات عبارتند از:

  • کانال‌های تهویه یا ورود و خروج هوا
  • فیلترها
  • سیستم رطوبت زنی
  • سیستم رطوبت زدایی
  • حسگرها یا سنسورهای کنترل کننده
  • فن
  • مبدل حرارتی
  • شیر الکتریکی

 

هوارسان چگونه سرمایش و گرمایش محیطی را توزیع و کنترل می‌کند؟

کویل‌های مسی به‌دلیل خواصی که دارند در بسیاری از سیستم‌های گرمایی و برودتی برای انتقال انرژی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

در دستگاه هوا ساز نیز در سیستم‌های خنک کننده، ماده سرد کننده یا مبرد در کویل‌های مسی جریان یافته و از طریق فن موجود با بدنه این کویل‌ها تماس برقرار می‌کند.

همین سیستم برای توزیع گرمایش نیز با ماده گرم کننده یا آب گرم نیز قابل اجراست و از طریق کویل‌های جداگانه با جاری شدن آب گرم به توزیع متعادل دما منجر می‌شود.

عملکرد هوارسان: رطوبت‌زایی یا رطوبت‌زدایی؟

همانطور که در ابتدای مطلب بیان شد، کار اصلی هر دستگاه هوارسان تنظیم و توزیع مناسب هوای پاک و تعادل در محیط است. بر این اساس و با توجه به الزامات کاربردی هر محیط، فاکتورهای مختلف از جمله میزان رطوبت مورد نیاز بررسی و بازبینی می‌شود.

این کار در نهایت با تنظیم رطوبت مورد نیاز در محیط و با روش‌های مختلف اجرا می‌شود.

راه‌های افزایش رطوبت توسط دستگاه هواساز عبارتند از:

  • پاشیدن آب به وسیله انژکتور به منظور بالا بردن میزان رطوبت هوا
  • تبدیل شکل مایع آب به بخار آب به روش اولتراسونیک
  • افزودن بخار آب به محیط

اما در مواردی که میزان رطوبت هوا بالا بوده و از این جهت نیاز به متعادل‌سازی داشته باشد، با استفاده از کویل‌های سرد، ابتدا رطوبت موجود را از شکل بخار به مایع تبدیل نموده و سپس از کف دستگاه به‌وسیله لوله‌های مخصوص جمع‌آوری و به خارج هدایت می‌شود.

بنابراین دستگاه هوارسان می‌تواند بسته به الزامات کاربردی در هر محیط نسبت به افزایش یا کاهش رطوبت اقدام نموده و به‌عبارتی رطوبت‌زایی یا رطوبت‌زدایی نماید.

اجزای مهم هوارسان چه عملکردی دارند؟

این دستگاه مفید و کاربردی از قطعات و اجزای مختلفی تشکیل شده است. تنها در صورت عملکرد کامل و حساب شده همه اجزاء می‌توان انتظار بهره‌برداری کامل از آن را داشت.

قطعات و اجزاء به‌کار رفته در هوارسان عبارتند از:

رطوبت‌ گیر و رطوبت‌ زن: این دو بخش به تنظیم میزان رطوبت در دستگاه اقدام می‌کنند. رطوبت زن به افزایش میزان رطوبت و رطوبت گیر به کاهش آن کمک می‌کند.

بدنه: بدنه این دستگاه از یک چهارچوب آلومینیومی تهیه و با پنل‌های دوجداره فولادی و ضد زنگ کامل می‌شود. پنل‌های به‌کار رفته در دستگاه هوا رسان به عایق‌های صوتی و حرارتی مجهز هستند.

فن‌ دمنده یا Supply Fan: گردش هوای تامین شده در هوارسان را می‌توان اصلی‌ترین هدف از کاربرد فن در این مجموعه دانست که با ایجاد اختلاف فشار مناسب صورت می‌گیرد.

تجهیزات مکانیکی و الکترونیکی کنترل کننده: این بخش شامل سنسورهای کنترل کننده دما و رطوبت، شیر 3 راهی، ترموستات ضد انجماد یا آنتی فریز، ترانسمیتر اختلاف فشار، سوییچ، دمپر موتور و تجهیزات کنترل سرعت هواست

فیلترها: بسته به نوع آلاینده‌ها و تنظیماتی که هوای هر محیط برای رسیدن به کیفیت سالم نیاز دارد از فیلترهای مختلفی در دستگاه هوارسان استفاده می‌شود. تنوع این فیلترها کمک می‌کند تا عناصر یا عوامل مضر در هوا تصفیه شده و امکان استفاده از آن برای تنفس سالم فراهم شود.

این فیلترها عبارتند از: پیش فیلتر فلزی، فیلتر اولپا، فیلتر هپا، فیلتر کیسه‌ای، پانل یا پیش فیلتر پلیتد و پیش فیلتر با الیاف شیشه‌ای یا فایبرگلاس

هر یک از این موارد با تامین نیازهای موجود در بخش فیلتراسیون هوا نسبت به شرایط موجود و نیازها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

جعبه اختلاط یا (Mix Box): این جعبه در واقع محل تداخل هوای برگشتی ساختمان با هوای تازه بیرون است.

دستگاه هوارسان در چه مکان‌هایی کاربرد دارد؟

صنایع مختلف از کاربران اصلی دستگاه‌های هوارسان هستند که از این وسیله برای تنظیم دما و رطوبت محیط استفاده می‌کنند.

کارخانجات و کارگاه‌های صنعتی، سالن‌های ورزشی و باشگاه‌ها، اماکن عمومی نظیر فروشگاه‌ها و مراکز خرید، مراکز درمانی، آزمایشگاهی و داروسازی، مجتمع‌های مسکونی شخصی و آپارتمانی و بسیاری موارد دیگر مشتریان اصلی این محصول بوده و آن را برای تعدیل هوای محیط‌های گوناگون به کار می‌برند.

هتل‌ها و مراکز تفریحی نیز اغلب با ازدحام جمعیت یا سکون هوا روبرو بوده و نیازمند تجهیزاتی برای رفع این نقیصه و رساندن هوای کافی و سالم به کاربران خود دارند.

در همه این موارد، هوارسان از جمله سیستم‌های مفید و کاربردی است که مورد استفاده قرا می‌گیرد.

از مزایا و معایب کاربرد هوا رسان چه می‌دانیم؟

هواساز یا هوارسان به‌عنوان یک وسیله صنعتی که در تامین هوای سالم و کافی برای کاربران نقش ایفا می‌کند، به‌نوبه خود دارای مزایا و معایبی است که پیش از خرید نهایی باید مورد توجه قرار گیرد. به این ترتیب و با در نظر داشتن فواید و کاستی‌های موجود در این زمینه می‌توان انتخاب و راه‌اندازی این سیستم را به بهترین شکل ممکن به انجام رسانید.

از مزایای این دستگاه می‌توان به مواردی از قبیل تنوع در ابعاد و نمونه‌های ساخته شده یاد کرد. این موضوع به کاربران کمک می‌کند تا با هر نوع الزامات مصرف و توان خرید قادر به تهبه نمونه‌ای از این محصولات باشند.

قابلیت استفاده جداگانه و مستقل از این دستگاه برای تهویه بخش‌های مختلف نیز از دیگر مزایای کاربردی این محصول به‌شمار می‌آید.

به‌علاوه راندمان کاری این دستگاه بالا بوده و هدر رفت انرژی در آن بسیار اندک است. استفاده از کنترل هوشمند کار با دستگاه هواساز را راحت و ایمن نموده و از مزایای آن به‌شمار می‌آید.

در نهایت نصب راحت و سرویس و نگهداری آسان در این محصول، آن را به موردی پرکاربرد بین مصرف کنندگان تبدیل نموده است.

در کنار این مزایای مصرف، دستگاه هواساز نیاز به کانال‌کشی مفصل، فضای زیاد برای نصب و موتورخانه و تجهیزات بویلر و چیلر داشته و از این نظر با صرف هزینه‌های بالایی همراه است. این موارد از نظر برخی کاربران قابل قبول و اجرا نبوده و به‌عنوان معایب این دستگاه به‌شمار می‌آید.

طبقه بندی انواع هواساز بر اساس فاکتورهای مختلف

انتخاب، خرید و نصب دستگاه هوارسان در هر مکان بر اساس فاکتورهای مختلفی صورت می‌گیرد. نوع کنترل جریان هوا نیز یکی از مهم‌ترین این موارد است که در 2 دسته اصلی صورت می‌گیرد.

بر این مبنا در هوا رسان‌هایی با حجم هوادهی ثابت که به Constant Air Volume معروفند، جریان خروجی هوا از دستگاه ثابت بوده و با تغییر دمای هوای خارج شده از دستگاه دمای داخل مجموعه نیز تغییر می‌کند. در نمونه دوم با نام  Vibrate Air Volumeدمای هوا متغیر و حجم هوای ورودی متغیر است. در این سیستم حجم هوای موجود توسط کنترل باکس تنظیم می‌شود.

محل قرارگیری فن از دیگر مواردی است که در تقسیم‌بندی انواع هوارسان نقش ایفا می‌کند. اگر محل قرارگیری کویل سرمایش پیش از فن دمنده باشد دستگاه از نوع Draw Through و در صورتی که پس از آن قرار داشته باشد Blow Through خواهد بود.

علاوه بر این تنوع مدل‌های تقسیم‌بندی، سیستم‌ها بر اساس فاکتورهای دیگری نظیر تقسیمات یک منطقه‌ای یا سینگل زون و چند منطقه‌ای یا مولتی زون نیز انجام می‌گیرد. در نمونه های تک منطقه‌ای همه محیط توسط یک کانال هوادهی شده و مناطق از هم جدا نمی‌شوند. در نمونه‌های مولتی زون هر ناحیه با کانال جداگانه به هواساز متصل شده و امکان اعمال تنظیمات جداگانه برای هر بخش نیز وجود دارد.

سخن آخر

نیاز به هوای سالم و کافی در محیط‌های بسته کار و زندگی این روزها به یکی از الزامات کاربردی در بسیاری اماکن تبدیل شده است. از وجود آلاینده‌ها و نیاز به تهویه مناسب تا تعادل سرما و گرمای هوا و رساندن اکسیژن کافی به حاضرین در ساختمان، موارد زیادی در الزام کاربرد هوارسان‌ها نقش ایفا می‌کنند.

خرید اینترنتی این دستگاه از سایت‌های معتبر عرضه کننده، شیوه‌ای مطمئن برای تامین این نیاز است. به این ترتیب همزمان از پشتیبانی قوی شرکتی و خدمات پس از فروش نیز برخوردار خواهید شد.

پیشنهاد آخر ما برای کاربران استفاده از خدمات مشاوره رایگان سایت‌های عرضه کننده است که می‌تواند راهنمای خوبی برای یک خرید هوشمندانه و موفق نیز باشد.